Blog ini mengambarkan keluarga Arrie. Berita semasa tentang perkembangan ahli keluarga. Kejayaan, kenangan pahit manis akan dinukilkan disini...

online

URL tambah duit

Sunday, March 22, 2009

Cerita- ceriti....Sabtu, tiba2 nenek telefon mama beritahu buyut (maksudnya moyang) telah sampai dari Johor. Kebetulan pada sebelah malamnya kami akan hantar Arrie untuk latihan silatnya di surau berhampiran rumah nenek.
Jadi kami mula berkumpul di rumah nenek pada sebelah petang sehingga habis sesi silat arrie pada pukul 11.30 malam.

Gambar sebelah : Buyut dan mama sedang asyik mendengar ceritera dari mak Nana..Gambar di sebelah kanan ialah buyut lelaki. Abd Rahman Bin Wadin peneroka Felda Chempelah Barat. Masa mama berusia 11 dan 12 tahun mama pernah dudk bersama mereka dan bersekolah di SK Chempelak.

Pengalaman yang sudah tentu mama tak dapat lupakan.


Iffa sedang menggayakan tudung baru yang di jual oleh mak Nana. Harganya berpatutan yang penting selesa di pakai.

Mama beli satu untuk Iffa dan satu lagi untuk mama...

Bolehla kami bertukar2 tudung. Tudung nie memang suitable untuk ke tempat kerja dan bersiar2 corak dan warnanya pun ada bermacam2.

Rambang mata juga pada mulanya..tak tahu nak pilih mana satu.
Kami menggayakan tudung baru.. tapi nampaknya Iffa lebih sesuai lagi kot..

Kami beri idea untuk mak Nana lariskan jualan tudung dengan menjadikan Iffa model kanak2. Mungkin di tempat kerja mak Nana di putrajaya ada ibu2 yang berminat untuk belikan anak2 mereka tudung apabila melihat gambar2 Iffa.

Rupa2nya mak Nana sering juga melawat blog kami di tempat kerjanya jadi mak Nana cadangkan agar mama upload gambar di dalam blog kami untuk tujuan promosi... Semoga mak Nana berjaya dalam apa jua usahanya...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

arries family Blak Magik isesigned by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Ipiet © 2008