Blog ini mengambarkan keluarga Arrie. Berita semasa tentang perkembangan ahli keluarga. Kejayaan, kenangan pahit manis akan dinukilkan disini...

online

URL tambah duit

Sunday, April 24, 2011

Sukaneka PASTI Kawasan Ayer Hitam...


Hari ini kami sekeluarga menghadiri sukaneka PASTI di Parit Tengah, Parit Yaani.. Bangga mama melihat Ammar dengan aktif bermain bola sepak team B mewakili PASTI Al-Ikhsan..

Dalam kereta semasa berbual dan bergurau senda dengan anak2..mama meluahkan perasaan bangga mama kepada Ammar.."Mama banggala dapat tengok anak lelaki mama main bola sepak.. dah la ada 2 orang je anak lelaki kalau nak harapkan sorang tu..hmm entah bila la agaknya.."..kata2 mama disambut hilai ketawa oleh Arrie yang semacam faham je mama tujukan untuk dia.. Secara jujurnya mama juga turut berbangga kepada semua anak2 mama, mereka mempunyai kelebihan yang tersendiri.. Abang yang lebih fokus kepada pelajaran manakala Iffa pula berbakat kepada seni lukis, Ammar pula lebih aktif dan mudah menerima ilmu yang kita sampaikan..

Arrie cuba defend dirinya.."Abang pun pandai gak main badminton..mana tau nanti jadi macam Lee Chong Wei ke..."..Mama mengusik lagi.."Ye la tu...Baru pandai pukul bola dua tiga kali dah nak jadi macam Lee Chong Wei..."..."Abang dah pandai la mama.. abah dah ajar abang smash.." Arrie masih lagi mempertahankan dirinya...Mama sengaja nak bergurau dengan anak2 suka melihat gelagat diorang bila diusik.."Takpela bang, abang belajar elok2 dapatkan piala banyak2 buat kenangan nanti itupun boleh buat mama bangga jugak.."..

Bergambar sebaik sahaja kami sampai di lokasi sukaneka...


Abah teman hidupku... Dah 10 tahun kahwin tapi macam baru je kan.. 

Arrie cepat sikit ambik gambar tu...!!

Bersiap sedia untuk bermain bola...
Sabar menunggu ditepi padang sambil mamam nugget..

Ammar praktis main bola sambil si perhatikan adiknya Syirah..

Ammar sedang membuang undian..

Aksi Ammar di padang... 

Apasal Syirah tersengih2 tu..eee comelnya..

Ammar seorang kanak2 aktif.. mama sayang Ammar..

Antara aksi2 Ammar di padang...

Ammar ada skill tersendiri...

Aktif mengejar bola..dimana ada bola disitu ada Ammar...

Panasnya..bila la nombor cabutan bertuah nak naik ni...

Babah Peace!!!

Tunggu giliran untuk mengambil hadiah..

Sekolah pasti Ammar menghantar dua team untuk bermain bola sepak..iaitu team A dan team B.. Ammar dikumpulan team B.. Team A Johan peringkat kawasan manakala team Ammar hanya mendapat tempat ke-4.. Takpe walaupun hanya mendapat tempat ke-4 mama bangga sangat tengok Ammar bermain.. sebak sebab melihat anak yang dahulunya kupimpin, kutatih kukendong bermain dengan aktif dan cerdik fikirannya... Alhamdulillah syukur ke pada tuhan kerana menganugerahkan ku anak2 yang come, sihat dan bijak ...
0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

arries family Blak Magik isesigned by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Ipiet © 2008